A kártevőirtásnak fokozott jelentősége van az élelmiszert előállító és feldolgozó vállalkozásoknál: vevőpolitikai és jogszabályi (HACCP) szempontból sem megengedhető, hogy kártevővel fertőzött, vagy megkárosított termék kerüljön a vevőkhöz - ez a vállalkozás érdeke és kötelezettsége egyaránt.
Fontos tudni azonban, hogy a HACCP rendszer a tervezett program szerinti kártevőirtást írja elő, ennek tartalmáért és végrehajtásáért a szerződött kártevőirtó felelős. A leggyakoribb kártevők az alábbiak:
- RÁGCSÁLÓK
A rágcsálók (egerek és patkányok) az élelmiszer és annak alapanyagai mellett a nagy értékű segédanyagokat is elfogyasszák, mégpedig nagy mennyiségben: egy patkány éves fogyasztása elérheti a 25 kilogrammot! Könnyen kalkulálható, hogy csupán néhány rágcsáló is jelentős anyagi kárt okozhat! Emellett a vezetékek elrágásával jelentős zárlatkárokat okoznak értékes elektromos berendezésekben. Nagy szerepük van a különböző betegségek terjesztésében is.
A védekezés módja: nagyüzemi etetőméreg szakszerű kihelyezésével, a behatolási pontok felszámolása mellett
Cégünk rágcsálóirtást nagy tapasztalattal, kedvező áron végez, munkánkra garanciát vállalunk - éves keretszerződés esetén, több telephelyen is, jelentős kedvezménnyel. A HACCP rendszerbe integrált komplett dokumentációt ingyenesen készítjük partnereinknek.
Információ és ajánlatkérés a 70/666-44-77 telefonszámon.
- LÉGY
Az élelmiszeriparban az előforduló legyek elsősorban az általuk terjesztett betegségek szempontjából veszélyesek - elemi fontosságú tehát az ellenük való védekezés.
A védekezés módja: légyirtás érintőméreggel és/vagy gyomorméreggel.
Fontos tudni, hogy a legyek érzékenyen reagálnak a méreganyagra, rövid távon hatékonyan és könnyen irthatóak - azonban a rezisztencia, azaz a méreggel szembeni ellenálló képesség nagyon gyorsan kifejlődik a populációban, ezután az irtás egyre kevésbé lesz hatásos. A kártevőmentesség hosszú távon történő fenntartása komoly szaktudást igényel.
Élelmiszeripari ügyfeleinknek több éve végzünk légyirtást, hatékonyan, kedvező áron. Munkánkra garanciát vállalunk - éves keretszerződés esetén, több telephelyen is, jelentős kedvezménnyel. Rágcsálóirtással kombinálva jelentős kedvezmény elérhető!
Információ és ajánlatkérés a 70/666-44-77 telefonszámon.
- CSÓTÁNY
Az élelmiszergyártásban és feldolgozásban gyakran előforduló kártevő, általában a beszállítóktól, illetve a késztermékek kiszállítása után visszatérő göngyölegekkel jut a termelés területére. Jelentősége - hasonlóan a legyekhez - az általa terjesztett betegségek megelőzésében rejlik.
A védekezés módja: érintőméreggel, vagy szagtalan gyomorméreggel.
Rezisztencia, azaz a méreggel szembeni ellenálló képesség kifejlődése esetén az irtás egyre kevésbé, vagy egyáltalán nem lesz hatásos. A kártevőmentesség hosszú távon történő fenntartása komoly szaktudást igényel.
Élelmiszeripari ügyfeleinknek több éve végzünk csótányirtást, hatékonyan, kedvező áron. Munkánkra garanciát vállalunk - éves keretszerződés esetén, több telephelyen is, jelentős kedvezménnyel. Rágcsálóirtással kombinálva jelentős kedvezmény elérhető!
Információ és ajánlatkérés a 70/666-44-77 telefonszámon.
- EGYÉB KÁRTEVŐK
Ajánlott cikkek:
- Poloskairtás
- Csótányirtás
- Patkányirtás
- Kártevőirtás a vendéglátásban
- Kártevőirtás a kereskedelemben
- Kártevőirtás az állattenyésztésben
- AKCIÓ vállalkozásoknak!
- NYEREMÉNYJÁTÉK!

Blogger Comment
Facebook Comment